Geschiedenis Aequator koffiemachines

De Aequator Koffiemachine kent een rijke geschiedenis, sinds 1933 is dit bedrijf opgericht in Arbon aan de Bodensee, Zwitserland. Daar werden de eerste koffiemachines en hete drankenautomaten ontwikkeld en geproduceerd. Dit alles werd gedaan in eigen beheer en het product is dus 100% Zwitsers. Dat is ook de reden waarom Coffee First het merk Swiss made mag voeren.

In 1954 werd Aequator overgenomen door de familie Meyer, inmiddels zit de tweede generatie van de familie in het bedrijf. In 2007 werd er een tweede productielocatie gebouwd, vanwege de exponentiële groei van “Bean-to-cup” volautomatische koffiemachines. In 2017 werd een ander gebouw in Arbon aangekocht en gemoderniseerd. Het pand werd klimaatvriendelijk gerenoveerd. Het nieuwste gebouw biedt veel ruimte voor de productie van de grote automaten voor warme dranken. De Research en Development locatie met diverse kantoorruimtes is de ideale plek om nieuwe ideeën en creaties met elkaar uit te wisselen. Ook heeft dit gebouw een mooie kantine waar het hele Aequator team kan ontspannen, een lekkere kop koffie kan drinken of een heerlijke lunch kan eten.

Aequator AG is een dynamisch, innovatief Zwitsers familiebedrijf dat zich specialiseert in volautomatische espressomachines voor de Horeca- en bedrijvenmarkt.

Meer informatie is te vinden op www.Aequator.ch wil je meer weten over Coffee First klik dan hier.


Waarom een Aequator koffiemachine?

Aequator heeft ervoor gekozen om componenten te kiezen waarbij we het beste uit uw koffieboon kunnen halen. Wij noemen dit “in Cup Quality”. Door het gebruik van zwaardere componenten heeft de machine ook een langere levensduur. De meest belangrijke componenten zijn:

 • Ditting Grinder

       De koffiebonen molen voor professionals met een grinder, die 5.5 gr. per seconde, snel, geruisloos en duurzaam maalt.

 • Exclusieve ontwikkelde zetgroep

       De bewezen techniek is in staat om een perfecte kopkoffie te zetten, waarbij een hoge kwaliteit garant staat. De zetgroep is geschikt tot een maximum van 16 gram. Hierdoor kan er makkelijk een grote kop         of dubbele uitgifte verzorgd worden. Dit zorgt ervoor dat deze koffiemachine ideaal is voor het vullen van een kan koffie. Uniek is dat er geen perswater in de koffie terecht komt.

 • Hot Start

       Het Hot Start systeem, zorgt ervoor dat elke drank, vanaf de eerst kop die er getapt wordt, de juiste temperatuur heeft.

 • Snelheid

       Ook zijn de Aequator koffie machines uiterst snel in deze range, met een totale zet tijd van ongeveer 25 tot 35 seconden.

 • Uniek kunststofventielblok

       Het kunststofventielblok zorgt voor minder warmte verlies en minder kalk afzetting en de rotatiepomp voor een constante water toevoer, zodat de koffie de optimale hoeveelheid water krijgt.

       Alles om de “in cup Quality” te kunnen garanderen.

Wil je meer informatie over onze passie voor koffie en koffiemachines, klik dan hier!


Inzetbaarheid

Aequator koffiemachine zijn multifunctioneel inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan de kantine, bij de kapper, bij de bakker of gewoon op het werk. Onze koffiemachines zijn overal toepasbaar en worden  overal toegejuicht waar koffie gedronken wordt. Onze standaardoplossingen zorgen ervoor dat uw medewerkers of klanten worden voorzien van fijne koffiespecialiteiten. 

De door ons ontwikkelde koffiemachines zijn geschikt voor verschillende toepassingen en met verschillende eisen. Denk hierbij aan:

 • Kantoorruimte
 • Ontvangsthal
 • Kantine/ gemeenschapsruimte
 • Ontbijtruimte
 • Ziekenhuis- en catering
 • MKB bedrijven
 • Sportverenigingen
 • Bakkerijen en koffiehuizen

Aequator koffiemachines, Bedrijfszeker en Constante koffiekwaliteit.


Klantgerichte oplossingen

Coffee First kan samen met u uw eigen koffiemachine ontwikkelen. We maken dan een project aan en we zorgen voor een gedegen project planning waarin alles van A tot Z voor u geregeld wordt.

Voor meer informatie, mail naar info@coffeefirst.eu.

We beantwoorden graag al uw vragen om u en uw klanten tevreden te stellen. Hierbij kijken we altijd naar passende oplossingen voor het verzorgen van koffiemachine plaatsingen en van service & onderhoud aan de koffiemachines.

We helpen u graag!

Your Branded Coffeemachine

Wilt u ook een Aequator koffiemachine helemaal gepersonaliseerd door middel van een logo in het bijvoorbeeld het touch screen en de zijpanelen. Helemaal in de stijl van uw bedrijf of van uw klant. Hoe gaaf is dat!

Dit is onze “Your Brandend Coffeemachine”! Voor meer informatie bel +31 (0)85 – 760 28 48 of mail sales@coffeefirst.eu.

Made with StoreFrame.io Copyright © Coffee First